ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ
GR EN
ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ
Μόλις λίγα μίλια μακριά από τη δυτική ακτή της Ρόδου, βρίσκεται το πανέμορφο νησάκι της Χάλκης. Ο παραδοσιακός τρόπος ζωής του, σαν ψαροχώρι συνεχίζεται, επειδή είναι σχετικά άγνωστο στην τουριστική βιομηχανία. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει πραγματική κυκλοφορία τροχοφόρων , το νησί σας εγγυάται ήσυχες και ξεκούραστες διακοπές.
Ο μόνος οικισμός του νησιού, που ονομάζεται Νημπορειό , αποτελείται από παραδοσιακό νησιώτικα σπιτάκια, διασκορπισμένα γύρω από ένα γραφικό λιμανάκι. Η διαύγεια του νερού γύρω από τη Χάλκη είναι εκπληκτική, ένα μέρος που οι κολυμβητές και οι καταδύτες θα λατρέψουν. Το κύριο αρχαιολογικό ενδιαφέρον του νησιού βρίσκεται στο ερειπωμένο μεσαιωνικό κάστρο στην κορυφή ενός λόφου έξω από το χωριό. Έξω από αυτό, τα ερείπια του παλιού Χωριού, που είναι τώρα έρημο, παρέχουν μια καλή ευκαιρία για έναν ήσυχο περίπατο και για μία θέα της θάλασσας να χάνεται στον ουρανό.
Το κλίμα της Χάλκης είναι πολύ ξηρό, επομένως είναι πολύ ευχάριστο για διακοπές. Κανονικά, οι τελευταίες βροχές του χειμώνα σταματούν στο τέλος του Απριλίου, για να αρχίσουν εκ νέου στα τέλη του Οκτωβρίου δίνοντας πολλές ευκαιρίες για κολύμπι. Η περιοχή είναι διάσημη για τα μεγάλα, ηλιόλουστα καλοκαίρια, που η θερμοκρασία κυμαίνεται συνήθως από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Το λιμάνι, το οποίο ονομάζεται Πιάτσα , είναι η καρδιά του χωριού και παίζει το ρόλο της πλατείας και της αγοράς: εκεί θα πάτε για να βρείτε κάποιον και να μιλήσετε, να πιείτε καφέ ή τσάι σε ένα από τα παραδοσιακά καφενεία, ή να φάτε φρέσκο ψάρι και τοπικές σπεσιαλιτέ σε μία από τις πολλές ταβέρνες. Μπορείτε να ψωνίσετε τρόφιμα σε ένα από τα μίνι μάρκετ, αγνά παραδοσιακά προϊόντα από το Λουλλούι,  ή να δοκιμάσετε τις τοπικές τυρόπιτες και χορτόπιτες στον φούρνο του Δημητρού. Μετά από ένα υπέροχο πρωινό, πάρτε το τοπικό λεωφορείο,  ναυλώστε το θαλάσσιο ταξί ή πηγαίνετε με τα πόδια σε μία από τις αμμώδεις ή βοτσαλωτές παραλίες του νησιού όπως ο Πόνταμος, τα Φτενάγια, τα Κάνια, για κολύμπι. Μια ημερήσια εκδρομή στην Αλιμιά (έρημο νησί κοντά στη Χάλκη) με το πρωινό καΐκι είναι επιλογές που δεν πρέπει να χάσετε.
Το νησί είναι εξοπλισμένο με ένα μηχάνημα ΑΤΜ, όπου μπορείτε να πάρετε τα μετρητά 24 ώρες την ημέρα.
Κοινωνικά Δίκτυα
Καιρός
Στοιχεία Επικοινωνίας
Facebook Villa Praxithea
YouTube Villa Praxithea
Villa Praxithea
Χάλκη 85110
Χάλκη Δωδεκάνησα Ελλάδα
Τηλέφωνο : +30 6972427272
Email : info@villapraxithea.com
EOT/ΜΗΤΕ : 1143Κ122Κ0482100
Εμφάνιση
Απόκρυψη

Villa Praxithea Traditional Apartments Χάλκη Χάλκη

(c) 2019 Villa Praxithea